Vragen over een elektrische kinderauto?

Elektrische Kinderauto kopen?
Bekijk hier de leeftijdscategorie!

Elektrische kinderauto’s zijn een populair speelgoed voor kinderen van alle leeftijden, maar het is belangrijk om te overwegen welke leeftijdscategorie het meest geschikt is voor uw kind. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën voor elektrische kinderauto’s, en elke categorie heeft zijn eigen specifieke kenmerken en eigenschappen.

Cars4Kids

Leeftijdscategorie elektrische kinderauto van 1 jaar tot ongeveer 3 jaar

Een van de leeftijd categorieën voor elektrische kinderauto’s is de categorie voor kinderen van ongeveer 1 jaar oud. Deze auto’s zijn vaak voorzien van een afstandsbediening, zodat ouders of verzorgers de snelheid kunnen aanpassen of het speelgoed zelfs helemaal kunnen laten stoppen als dat nodig is. Een voorbeeld van een elektrische kinderauto in deze leeftijdscategorie is de Jeep Grand Cherokee.

Jeep 6 Volt - Elektrische kinderauto

Leeftijdscategorie kinderauto van 3 jaar tot ongeveer 5 jaar

Een andere leeftijd categorie voor elektrische kinderauto’s is de categorie voor kinderen van ongeveer 3 jaar oud. Deze auto’s hebben vaak een gashendel en een pedaal, maar zijn vaak voorzien van soft start, zodat het kind langzaam op gang kan komen in plaats van meteen vol gas te geven. Een voorbeeld van een elektrische kinderauto in deze leeftijdscategorie is bijna alle kinderauto’s met een accu van 12 volt.

BMW i4 - Elektrische kinderauto
Mercedes G63 - Elektrische kinderauto

Leeftijdscategorie elektrische kinderauto van 5 jaar tot ongeveer 7  jaar

Een derde leeftijd categorie voor elektrische kinderauto’s is de categorie voor kinderen van ongeveer 5 jaar oud. Deze auto’s hebben vaak een gashendel en een pedaal en zijn bedoeld om zelfstandig te worden bestuurd. Ze zijn vaak voorzien van soft start en afstandsbediening, zodat ouders of verzorgers de snelheid kunnen aanpassen of het speelgoed zelfs helemaal kunnen laten stoppen als dat nodig is. Een voorbeeld van een elektrische kinderauto in deze leeftijdscategorie zijn de 24 volt elektrische kinderauto’s en motors.

Leeftijdscategorie kinderauto van ongeveer 7  jaar en ouder

Tot slot is er ook een leeftijd categorie voor elektrische kinderauto’s voor kinderen van ongeveer 7 jaar oud. Deze auto’s hebben vaak een gashendel en een pedaal en zijn bedoeld om zelfstandig te worden bestuurd. Ze zijn vaak voorzien van soft start en afstandsbediening, zodat ouders of verzorgers de snelheid kunnen aanpassen of het speelgoed zelfs helemaal kunnen laten stoppen. Een voorbeeld van een elektrische kinderauto in deze leeftijdscategorie zijn de elektrische kinder buggy’s 

Elektrische Power Buggy - 24 volt

Elektrische kinderauto

Elektrisch  kinderauto’s van Cars4kids
Het grootste assortiment elektrische kinderauto ‘s vindt u bij Cars4kids.